maandag 28 mei 2012

De Utrechtse Fabriek

Moe en zeer voldaan ben ik thuis van een dagje "Blogshoppen".

Via een goede vriendin kwam ik op het idee. Zij was in Lisserbroek geweest en ik had daar Utrecht van gemaakt "vast hetzelfde" dacht ik. Samen met schoonzus ging ik op pad. We konden met de bus, maar "lopen is leuker" dachten we en vriendlief had voor ons een kaartje getekend hoe we konden lopen. We liepen een andere route via de Witte Vrouwen buurt (prachtig!!) naar het Griftpark, waar de buitenmarkt werd gehouden. 55 stalletjes met ontzettende veel creatieve, handgemaakte of zelfontworpen creaties. Ik heb mijn geld laten rollen en ik ben blij dat ik dat heb gedaan want het is goed besteed. Wat is alles met liefde gemaakt, ingepakt en opgezet! Enthousiast publiek en een super locatie.
Echt een aanrader voor een volgende keer!


Een truitje van Molo met dezelfde kleuren als het bloemenkussen! Grappig he.


Share on TumblrPin It!

donderdag 24 mei 2012

SaSsY- label

Zomaar ineens kwam de naam naar voren.
Gewoon mijn eigen naam vond ik niet zo spannend en ik wordt vaak Sassie genoemd.
Toen ik dat een keer tegen een Engelsman zei, vond hij dat heel 'wauw'. Want Sassy betekent pittig/brutaal in het Engels.
Hierbij introduceer ik dus 'mijn' label; S a S s Y.

Het portemonneetje haakte ik gisteren in een opwelling. De inspiratie kwam van Lief en Mooi. Ze biedt hem als give-away aan, maar zo lang kon ik niet meer wachten :)


Share on TumblrPin It!

maandag 21 mei 2012

Super-minivakantie

Ik verbaas me toch altijd weer over het oppep-vermogen van een minivakantie. Vier dagen. Vier volle, gezellige, natuurlijke dagen.
We stonden op een camping met een plekje zonder stroom. Geen Wifi en beperkt gebruik van telefoon, aangezien we die dus niet konden opladen. Wat een vrijheid!
Kindlief wilde pelen, gommelen, geien, of pringen als een kikker, spelen met schelpjes en lopen over de duintjes. Helemaal blij. En als zij blij is, zijn wij dat ook!
(En tussen haakjes; wie wordt de honderdste volger?)

We zijn heel blij met onze tent. Een Stormvogel van De Waard met varioluifel. Met regen lekker droog en met veel zon, lekker koel. Er past een complete picknicktafel onder.

Er is natuurlijk ook gehaakt! Bekerwarmers en ik ben verder gegaan met mijn granny sprei. Ik wil 'm af hebben voor de vakantie, over 2 weken.

Het strand was een kilometer lopen. Het was koud maar prima voor een wandelingetje.
Soms klik je net op het juiste moment..



Share on TumblrPin It!

dinsdag 15 mei 2012

Gehaakte paddenstoel

Gisteravond heb ik een randje gras gemaakt, het raampje aangepast en een schoorsteentje gemaakt. Met rook. Ik werd er melig van. Er staat ook een gietertje tegen de muur en ik wilde laarsjes maken maar dat is uiteindelijk een hartje voor op de deur geworden. Heerlijk getut!
Ik heb trouwens nog een prachtig handig boekje gevonden. Moeilijk te krijgen, dat wel. Reliefpatronen haken. Leuke en bijzondere steken, ook 3D. Later zal ik nog wat foto's maken van de inhoud.




Share on TumblrPin It!

maandag 14 mei 2012

Afgeronde haaksels

Ik heb een tijdje gehad dat ik ergens mee begon, maar niets afmaakte. Zo lag er nog een halve paddenstoel in de kast met alleen een onderstel. En er lag een kleedje dat nog met losse draadjes ergens in een hoekje was verstopt. Het geeft een lekker gevoel en het lijkt of je heel erg druk bent geweest, maar eigenlijk valt dat wel mee. Ik ben nog niet klaar, maar hier alvast een tussenstand. Bovendien wilde ik de foto's van het veldboeketje graag even vastleggen.






Share on TumblrPin It!

woensdag 2 mei 2012

Afrikaanse bloementas

Het inzetten van de voering koste wat energie en zeer veel geduld. Ik wilde een kleinere 'binnentas' maken, om de buitenkant niet teveel te laten rekken. Ik heb 'm nu iets te klein gemaakt naar mijn smaak, maar misschien rekt het nog uit. De stof heb ik lang geleden gekocht voor een rokje, maar dat was nog in maat 36. Dat gaat niet meer passen natuurlijk ;)
Het hengsel heb ik verstevigd met halve vasten. Staat mooi en is ook echt een stuk steviger geworden!
Misschien ga ik er nog een knoopje op maken, zodat hij dicht kan. Een rits zou natuurlijk helemaal mooi zijn, maar dat zou dan in mijn geval een tienjarenplan worden.




Share on TumblrPin It!