maandag 31 december 2012

Embrace the future!

Op de valreep maar nog prima op tijd wil ik iedereen die dit leest alle goeds voor 2013 toewensen, veel gezondheid, evenveel creativiteit en inspiratie!

Ik vind zo'n laatste dag van het jaar altijd weer een moment van bezinning maar vooral van vooruitkijken. Hoe kan ik van 2013 een nog leuker jaar maken? Zonder in herhaling te vallen ook nog... Niet meer nagelbijten... Minder snoepen, meer bewegen... Ach, ik doe mijn best en er zijn genoeg dingen die goed gaan, daar richt ik mijn aandacht op.
Want tenslotte; waar je energie in steekt, groeit...
Lieve groet, en tot in 2013!



Share on TumblrPin It!

maandag 24 december 2012

Zalige kerstdagen

Het is zo gewoon maar zeker niet vanzelfsprekend; eerste kerst met de familie van Daan en tweede kerstdag bij mijn familie. Mijn moeder is tweede kerstdag jarig, dus extra feest!

Ik heb voor mijn moeder al een hele stapel gehaakt, maar mijn schoonmoeder had nog niets. Dus deze kerst krijgt zij dit kussen.

Ik maakte het in een avond. Met naald 4 haakte ik een ronde basis granny. In plaats van 3 stokjes haakte ik 3 samengevoegde stokjes en 3 lossen. Meerderen en minderen op gevoel. Ik heb 1 toer dubbel en 2 toeren enkel gemaakt, op het laatst ging het een beetje bubbelen, dus had ik iets minder moeten meerderen.

Ik pakte de rieten papiermand en legde die op een wollen deken. Dat deed ik nog een keer en knipte ze uit en naaide ze vast, goede kanten op elkaar en als laatste een opening vrij houden en omdraaien. Vullen en dichtnaaien.
Gehaakte lapje erop naaien en ik had een doily eerder gekocht en dat vond ik er ook wel leuk op staan.

Ik heb altijd weer moeite om iets dat ik zelf heb gemaakt weg te geven, maar ik doe het toch graag. Ik hoop dat granny blij is met het granny kussen!

Ik wens iedereen veel geluk de komende feestdagen en zeker voor de mensen die helemaal niet in een feeststemming zijn, maar toch de feestdagen door moeten komen.




Share on TumblrPin It!

zondag 23 december 2012

De sleutelbloemtas

Ik had zoveel in te halen dat ik mijn grootste haaksel ben vergeten! Ik gebruik hem met erg veel plezier. Alle boodschappen passen er in en door de twee handvatten samen vast te houden zit hij ook goed dicht.
Ik heb de granny's met halve stokjes aan elkaar gemaakt. Eerst horizontaal, toen verticaal. De buitenkant heb ik met waaiertjes versierd.
De voering heb ik erin genaaid voordat ik hem dicht maakte, dus die zit er goed in. De voering heb ik gemaakt van fluorescerende sjaal die ik ooit kocht maar nooit draag.
Mag ik jullie hierbij met enige trots mijn tas presenteren:








Share on TumblrPin It!

zaterdag 22 december 2012

Allerlei haaksels

Ik beleef de wereld als moeder heel anders merk ik steeds weer. Ze verwondert zich over zoveel dingen die ik heel normaal vind. Zo normaal dat ik ook alweer heel snel kwijt ben wat haar zo verwonderde. Het kan een bus zijn die op die van ons lijkt maar wat ze toch wel hilarisch vindt zijn fietsen bovenop of achterop de auto. Echt heel raar ook:)
Zo ook een boom in huis, met lichtjes, ballen en heel even hingen er ook koekjes in. Elke dag krijgen de de ballen een andere plek, of allemaal dezelfde plek...
Ze zijn peuterproof gelukkig. Ik hoop de boom ook!

Ik wil toch ook nog een paar woorden wijden aan het feit dat de wereld nog altijd draait zoals hij draait en dat de Noordpool en de Zuidpool ook niet zijn veranderd van plek. Ik geloofde ook niet echt dat er iets zou gebeuren, maar ik was zeker ook niet helemaal ongelovig. We zijn ook maar een kleine planeet en als het heelal iets in petto heeft, dan gebeurt dat heus wel. Gelukkig dit keer niet. Ik wil ook graag nog even doorgaan:)

Hieronder mijn haakzaken, met veel liefde gemaakt, wat kan ik hier toch van genieten!

De hulstketting met gouden draad.




Ik haakte 28 sleutelbloemen en besloot er een tas van te maken. Het houten handvat kocht ik bij de Kringloop.


het uiltje haakte ik eerder maar ik vond het zo'n geinig plaatje. Het schilderij kocht ik ook al bij de Kringloop en het plaatje komt uit de Flow.


Ik maakte een tijdje terug toch alle granny's uit het granny boek? Ik wilde er eerst een stoelhoes van maken maar vind dat toch niet zo mooi. Ik gebruik ze nu afzonderlijk. Hier op een kussentje en rondom haakte ik een randje.


Ik haakte voor mijn moeder een wit mutsje


En voor mezelf dit mutsje. De bovenkant is van de sleutelbloem.  Het midden is van samengevoegde stokjes en de onderkant is het patroon van de Harlekijnsteek.


Had ik het bankje al laten zien? Ik vind de kleur echt om op te vreten! De rode bloem schilderde ik samen met mijn vader.


ik maakte van 6 hulstblaadjes een ketting.

Share on TumblrPin It!

zondag 9 december 2012

Patroon gehaakte pet

Sinds ik moeder ben, en sinds kindlief steeds meer bewust is van de wereld om haar heen, vind ik de feestdagen steeds leuker worden. Ik zou kunnen zeggen dat ik het allemaal voor haar doe, maar het maakt dat ik meer geniet. En manlief geniet gewoon stiekem mee:)

Ik haakte bij mijn muts ook nog twee wanten en Ik ben begonnen met wat kerststerren. Ik heb een paar van internet gebruikt en iets aangepast. Ik zal een beschrijving geven van de ster die ik zelf heb bedacht. Het is de ster met 8 punten en een zilveren randje.

Maak in een magic loop 12 halve vasten.
2e toer: de beschrijving is gecompliceerd, maar het haken zelf is heel eenvoudig: zorg ervoor dat je steeds 3 halve stokjes en een losse hebt, maar steeds 2 halve stokjes in 1 steek. Huh?

Begin als volgt; 2 beginlossen, een halve vaste direct in de opening naast deze beginlossen. Haak 1 losse. (derde halve stokje komt straks aan het einde). Haak in dezelfde steek 2x een half stokje. In de volgende steek 1 half stokje en een losse. Dan in dezelfde steek nog een half stokje en in de steek erna 2x een half stokje en een losse...
In totaal heb je 8 clubjes van 3 halve stokjes.

3e toer: haak in de losse tussen de halve stokjes een vaste en 4 lossen. Weer een vaste in de volgende losse tussen de halve stokjes. In totaal 8 boogjes.

4e toer: in de boogjes haak je: een vaste, half stokje, stokje, dubbel stokje, 2 losse. Je steekt je naald in de eerste losse (2 lussen op je naald), haalt draad op en haalt door 3 lussen. Dan weer (nog steeds hetzelfde boogje) dubbel stokje, stokje, half stokje, vaste. Je eerste punt is binnen.

Ik heb ter versiering nog een randje zilverdraad door de steken gehaakt. De draad blijft hierbij aan de achterkant van je haakwerk. Je haalt draad op en haalt direct door de lus. Het zijn eigenlijk halve vasten.

Veel plezier!









Share on TumblrPin It!

zondag 2 december 2012

Winnaars give away!

Het was nog een hele klus om alle deelnemers te verzamelen!
In totaal 55 reacties en overduidelijk was er meer belangstelling voor de bloemenketting: 36 bloemenliefhebbers! En dus 19 hartjesliefhebbers:)

De winnaar voor de hartjesketting.....(tromgeroffel) ... Sofie van den Broek uit België! Gefeliciteerd!

De winnaar van de bloemenketting is... (tromgeroffel) ... Kathy van 'Van mij voor jou'! Gefeliciteerd!

Mailen jullie mij je adres door?





Share on TumblrPin It!

zaterdag 1 december 2012

Do it yourself broche

Ik zag dit idee al eerde op een markt en nu zag ik in de knippie ook hoe je hem maakt.

Stap 1 Strijk een applicatie op een stukje vilt.
Stap 2 knip de applicatie uit, houd een randje vrij. Je kunt dit ook met een leuk figuurtje knippen.
Stap 3 plak een stukkie karton achter het geheel
Stap 4 naai een speldje op een ander stukje vilt (als je het later doet is het een stuk lastiger)
Stap 5 plak dit stukje vilt op je applicatie/vilt figuur
Stap 6 knip weer een mooi randje, desgewenst met kartelschaar
Stap 7 lijm een bolletjeskettinkje langs je figuur (ik bewaar altijd die dingetjes aan het kaartje van je kleding, eindelijk kan ik ze eens gebruiken!)
Stap 8 naai alles in 1 keer aan elkaar vast. Je kunt een feston steek gebruiken, ik heb gewoon een steek in steek uit steek gekozen.
Stap 9 maak een foto en deel hem op Instagram:))


Share on TumblrPin It!