zaterdag 25 januari 2014

For the love of Crochet

Ik hou van haken en volgens mij is de liefde wederzijds. 


Ik verzink in gedachten en smelt samen met wol en draad, word blij als structuur, kleur en partroon elkaar versterken. 

Als ik haak vergeet ik de tijd... En mijn omgeving. 

Maar mijn omgeving vergeet mij niet!

Daarom gebeurt het niet zelden dat ik met een zeurend schuldgevoel de naald ter hand neem en aan de slag ga. Ogen in mij rug voel prikken...

Manlief fietst graag en verliest dan ook tijd en omgeving uit het oog, en dat is eerlijk, want zowel omgeving als manlief flitsen aan elkaar voorbij. "Waarom ga jij niet lekker naar Maastricht, kun je lekker in de trein haken". Jaja en bij de terugreis meemaken dat de trein niet meer rijdt... 

Daarom stond ik het hele weekend de oude naaitafel wit te verven (en de vloer en mezelf maar dat terzijde), om daar een heus echt tof kamertje van te maken. Want haken zal ik!










En als ik onzeker word en denk: alles is al gemaakt...




Share on TumblrPin It!

zondag 5 januari 2014

Saar schrijft

Het beste dat je kunt worden ben je zelf.

Sommige mensen weten al snel wie ze zijn en wie ze worden. Mijn zus bijvoorbeeld. Ze is 5 jaar ouder dan. Als we boodschappen hadden gedaan op vrijdagavond, moesten we altijd even langs het reisbureau voor de nieuwste reisgidsen. Ik moest als kind altijd klant spelen en precies vragen wat zij wilde uitzoeken (dat was vaak zo ingewikkeld dat ik verder niet meer nodig was). Uiteindelijk werkte ze bij een reisbureau, en toen dat dicht ging, vond ze haar weg als persoonlijk reisadviseur. Ik ken niemand die zo bevlogen is van reizen als zij. 

Ze heeft mij enigszins aangestoken. Ik heb best wat van de wereld gezien, maar ik hoef niet elke vakantie weg. 

En dan ik. Ik wilde iets met kinderen en verder vond en vind ik een heel hoop dingen interessant en leuk. Het klinkt misschien wat negatief om te zeggen dat ik nergens enorm in uitblink, maar als ik het heel positief bekijk, is dat eigenlijk wel zo! 

Want je kunt daar toch ook weer in uitblinken toch;)

Dat is dus waar ik dit jaar in volle vaart mee door ga. Mijn passies leven. Dat is niet alleen haken (al word ik daar wel heel erg blij van) en kleur (Sassie zonder kleur.... nee), maar ook een beetje meer van mezelf.

Want het beste dat je kunt worden.... 



x-x-x Saar




Voor meer foto's en video's: volg mij op Instagram en Facebook






Share on TumblrPin It!